Esimerkkejä menestyksekkäistä projektitoimituksista:

 

Ulkoistusprojekteja

  • IT -palveluiden kokonaisulkoistus rakennustarvikeliikeketjulle sisältäen sovellus- että infrapalveluiden käyttöönotot uudella palvelutoimittajalla. Projektissa otettiin käyttöön Dynamics AX taloudenohjaus-, MB henkilöstönhallinta-, intra- ja extranet -sovellukset, IBM Websphere MQ integraatiopalvelut ja käynnistettiin infrastruktuuri- ja tukipalvelut Suomen toimipisteissä. Yrityksellä on Suomessa 23 toimipistettä ja n. 650 työntekijää. Projektiryhmässä oli n. 50 henkilöä.

 

 • IT -palveluiden kokonaisulkoistus kansainväliselle erikois- ja irrokepapereiden valmistusta harjoittavalle yritykselle. Projektitoimitukseen sisältyi SAP taloudenohjaus-, MB henkilöstön hallinta-, intra ja extranet -ratkaisujen ja IBM Websphere MQ integraatiopalveluiden kehittäminen ja käyttöönotto. Lisäksi projektissa otettiin käyttöön infrastruktuuri- ja tukipalvelut sovitussa laajuudessa Suomen, Iso-Britannian, Hollannin, USA:n ja Kiinan toimipisteissä. Projektiryhmään kuului yli 50 henkilöä.

Palveluiden käyttöönottoprojekteja

  • Microsoft Office365 -sähköposti- ja Lync-palveluiden käyttöönotto -projekti. Palvelut siirrettiin toimittajalta Microsoftin hosting-palveluihin.

 

 • Data Center-palveluiden siirto ja keskittäminen uudelle palvelutoimittajalle. Projektitoimitus sisälsi paperi-, biomateriaali-, puutuote- ja pakkausteollisuuden asiakkaan n. 20 Suomen toimipisteet.

Palveluiden kehittäminen ja johtaminen

  • Pohjoismaissa toimivalle verkkoyhteyksiä ja televiestintäpalveluja toimittavalle asiakkaalle Infrastruktuuripalveluiden palvelupäällikkönä toimiminen Suomessa. Palveluihin sisältyi mm. asiakastuki- ja lähitukipalvelut, AD-, Citrix- sekä palvelinhallinta. Lisäksi projektisalkun hallinta.

 

  • Dynamix AX- toiminnanohjausjärjestelmiä toimittavan palveluyksikön kehityspäällikkönä toimiminen. Tehtävinä myös projektitoiminnan sekä -kulttuurin kehittäminen. Tukipalveluyksikön perustaminen ja ITIL-toimintamallien käyttöönotto.

 

 • Elintarviketeollisuuden asiakkaan IT-infrapalveluista vastaavana toimiminen. Palvelutoimittajien toimittajayhteistyön johtaminen ja tietohallinnon toimintamallien käyttöönotto ja kehittäminen ITIL- ja COBIT -viitekehyksen mukaisesti.